Українці все частіше працюють на посадах вихователів і вчителів у Польщі

В секторі навчання і соціального забезпечення Польщі спостерігається великий бум робітників з України. Дослідження показали, що зростання дуже великий з попередніми роками.

На сьогоднішній день українські громадяни найчастіше працюють у школах (20%) і в дитячих садах (37%). Фахівці служби персоналу підкреслюють, що в наступні роки українці ще частіше будуть займати посади в зазначених галузях, тому, що зараз спостерігається збільшення дітей у дитячих садках і учнів у школах.

учитель из украины в польской школе

– Ми звикли до того, що працівники з України заповнюють прогалини робітників в таких секторах ринку, як промисловість, виробництво або будівництво. Це, звичайно, все ще актуально, але все частіше ми шукаємо вчителів і вихователів серед українців. І особливо в останній категорії ми можемо припустити, що тенденція найму українців буде, безумовно, зростати, так як в польських дитячих садах і школах в останні роки збільшується кількість українських дітей – каже Кшиштоф Инглот, президент служби персоналу.

За словами Кшиштофа Инглота, співробітники з України будуть працювати не тільки на посадах нижчого рівня, але в майбутньому на посадах пов’язаних з опікою і освітою молодих поколінь.

Джерело: eurorabota.ua