Які переваги дає українцям воєводська віза

Воєводська віза один з варіантів робочої візи в Польську Республіку. Воєводська віза в Польщу для українців відкривається на один рік і дає право перебувати в країні і працювати протягом 365 днів.

Воеводская виза в Польшу для украинцев

Зі статті ви дізнаєтеся, що таке воєводська віза, як її відкрити, хто оформляє воєводське запрошення, скільки коштує і на який термін видається віза, як швидко розглядають прохання.

Що таке віза воєводська

Воєводська віза категорія D 07 різновид довгострокової національної візи з правом перебування та легального працевлаштування на території Польщі. Термін дії 1 рік.

Відкривається на запрошення Воєводи. Воєводське запрошення-це документ, що підтверджує бажання польського роботодавця прийняти іноземного працівника на роботу. Запрошення реєструється в воеводском управлінні. Ранг Воєводи вище рангу Консула, тому відмова у наданні візи трапляється рідко.

Після приїзду в Польщу візу від Воєводи реєструють за місцем проживання особи, що приймає в управлінні у справах іноземців у тому воєводстві, яке видало візу. Воєводська віза має особливості — запрошений співробітник не може змінити місце роботи і роботодавця.

Володарі воєводської візи в Польщу мають право здійснювати туристичні поїздки в інші країни Шенгенської зони перебувати в них протягом 90 днів на півріччя.

Зверніть увагу
У процесі відкриття воєводської візи в 2017 році і в наступні роки не враховується строк раніше виданих віз і тимчасові коридори.

Воєводське запрошення може служити підставою для продовження строку попередньої візи або відкриття нової польської воєводської візи, якщо термін попередньої закінчується. Якщо в умовах використання віз передбачено інтервал видачі, він скасовується.

Процес перевірки відомостей та оформлення займає 30 днів.

Підстави для відкриття

Підставою для отримання воєводської візи громадянами України є запрошення від роботодавця. Має вільні вакансії роботодавець реєструє їх на біржі праці. Якщо протягом двох тижнів не знайшлося охочих серед поляків або громадян ЄС дають дозвіл на запрошення іноземця. Роботодавець звертається до воєводство з проханням дозволити запросити конкретного працівника.

Воєводське запрошення цінуватися вище звичайного запрошення від роботодавця. Документ зареєстрований в Воеводском управлінні.

Оформлене на фірмовому бланку підприємства, воєводське запрошення із зазначенням реквізитів, посади і окладу висилають бажає зайняти робоче місце українцю.

Кандидат на вакансію оформляє воєводської візу в Посольстві або консульстві Польщі в Україні. Відмов практично не буває.

здание посольства Польши в Украине

Консул підпорядковується Воєводі і фактично виконує його розпорядження.

Алгоритм отримання

Отримання воєводської візи варто почати з пошуку вільних вакансій. Перегляньте пропозиції на порталах працевлаштування.

Зв’яжіться з роботодавцем вакансії, що вас зацікавила і обговоріть деталі.

У разі обопільної зацікавленості надішліть роботодавцю особисті дані для оформлення воєводського запрошення.

Паспортні дані, ім’я, прізвище, місце народження, адреса проживання, прізвища та імена батьків.

Роботодавець надасть воєводству, документи про право запрошення співробітника іноземця, підтвердить можливість забезпечення його всім необхідним для успішної роботи і проживання і оформить запрошення у воєводстві.

 работодатель с документами

Документ повинен бути зареєстрований в канцелярії воєводства і підписаний главою воєводського управління.

Оформлення займає 30 днів.

Повністю оформлене запрошення пересилають кандидату в Україну. Це підстава для відкриття воєводської візи в Посольстві або Консульстві України. Кандидат особисто подає пакет документів для відкриття Воєводської візи.

Перелік документів

Процедура отримання воєводської візи в Польщу в 2017 році трохи спрощена в порівнянні з отриманням національної робочої візи.

Необхідно надати:

  1. Оригінал Закордонного паспорта та копії сторінок з записами.
  2. Оригінал паспорта та копію.
  3. Анкету, заповнену на польській мові. Зразок заповнення легко знайти на сайті Посольства.
  4. Два фото розмір 4,5 х 3,5 див.
  5. Страховий поліс з покриттям 30 тис. євро.

У фахівців можуть запросити документи про освіту.

Обов’язкова вимога наявність перекладу на польську мову.

Вартість візи воєводської

Бажаючих отримати роботу в Польщу цікавить відповідь на питання — скільки коштує воєводська віза?

Консульський збір при отриманні воєводської візи відсутня, ціна залежить від способу підготовки документів. Оплачують запечатування анкети, створення копій і перекладів.

Самостійна підготовка обходитися дешевше. Підготовка за допомогою візових агенцій залежить від термінів виконання робіт. Уточнюйте ціну на місці.

У деяких випадках роботодавець не завжди згоден витрачати сили і час на отримання воєводського запрошення для співробітника.

Вирішити проблему допоможуть посередницькі візові фірми, акредитовані в Посольстві або Воєводстві. Вони допомагають клієнта підготувати папери, записатися на прийом оформити запрошення. Вартість послуг близько 400 євро.

Термін отримання Воєводського запрошення 30-40 днів.

Підіб’ємо підсумки

Отримати воєводської візу не складно. Досить знайти зацікавленого роботодавця приголосного оформити в Воєводське запрошення або звернутися в посередницьку фірму, яка допоможе з пошуком робочого місця і оформленням документів.

Шукайте вакансії на сайті eurabota.ua

Річна Воєводська віза дозволяє перебувати в Польщі і працювати 365 днів в році. Власник візи має право відвідувати країни Шенгенської зони і перебувати в них 90 днів на півроку. Це прекрасна можливість заробляти і пізнавати світ.

Відео расказываются особливості отримання воєводського запрошення. У чому відмінність від звичайного робочого запрошення. Які дані необхідні для оформлення запрошення воєводського