Кожен четвертий працівник в регіоні – з України. Де це?

Майже кожен четвертий працівник, зайнятий у бізнес-секторі Західно-Поморського воєводства, є громадянином України.

За останні шість місяців (з січня по липень) Західнопоморській ПРО зареєструвало понад 42 700 жителів України працюють у поморському воєводстві. Роботодавці нашого воєводства заявляють про свою готовність наймати українських громадян (у Щецині за перші сім місяців цього року було зареєстровано понад 17 000 таких заяв, майже 40% з них у воєводстві).

операторы машин и оборудования

В цілому, прості робочі (21 000 чоловік), промислові робітники і ремісники (понад 12 000 чоловік), а також близько 5000 робочих та реселерів, оператори машин і обладнання, фермери, садівники, робітники в офіс. «Між тим все більше і більше українців не хочуть працювати у Польщі з простою і низькооплачуваною роботою», – говорить експерт Lewiatan Каміл Зелиньски, який приїхав до Польщі з конференції на польському ринку праці. – Вони хочуть працювати в офісі, на спеціалізованих робочих місцях. І все частіше, якщо вони не знайдуть підходящу роботу в Польщі, вони шукають роботу в інших країнах ЄС, де вони заробляють більш високу зарплату за ту ж роботу.

Каміль Зелиньский стверджує, що все більше польських роботодавців, в тому числі з Щецина, відчувають труднощі з залученням потрібного числа співробітників. Відсутність фахівців залежить від будівельної галузі, а також сільського господарства. «Є будівельні компанії, які навіть не беруть участь у тендерах, тому що вони не можуть прийняти контракт з-за проблем з зайнятістю».

Газета Strefa Biznesu пише що і німці зацікавлені в тому що б прийняти на роботу жителів з України так як в Німеччині теж не вистачає робочих рук. Ходять чутки, що найближчим часом німці хочуть спростити працевлаштування для українців.

Не тільки Польща потребує наших кадрах, але і Німеччина теж, вибирати Вам, де працювати і за які гроші, сайт www.eurabota.ua. допоможе у виборі для душі і для кишені.