Німці заманюють поляків до себе на роботу високими заробітними платами.

Німецький ринок праці приваблює багатьох співробітників з Польщі. Важко дивуватися, коли середня зарплата наших західних сусідів становить близько 3,7 тис. євро, а в Польщі – 4473 злотих, тобто близько 1 тисяч євро.

Высокими заработными платами Немцы заманивают

У період з 2007 по 2016 року рівень заробітної плати у Німеччині зріс в середньому на 2,05%, а темпи зростання заробітної плати в Польщі були вдвічі вищими і становили 4,17%. Тим не менш німецький робітник може розраховувати на зарплату більше у чотири рази ніж поляк.

Припустимо, що як у Польщі, так і в Німеччині темп зростання заробітної плати залишиться таким, як зараз, і рівень інфляції, то Польща зможе зрівнятися з Німеччиною по заробітним платам тільки через 83 роки.

Проблемою у цьому випадку також може бути так звана пастка середнього доходу. Саме тут держава втрачає деякі з своїх конкурентних переваг, таких як низька вартість висококваліфікованої робочої сили», – пише Gazeta praca.

Робіть висновки не чекайте «83 роки» починайте шукати роботу тут вже сьогодні eurabota.ua/ заповнюйте резюме, давайте відгуки на вакансії і удача Вам обов’язково посміхнеться.