На роботу в Польщу з України в основному приїжджають чоловіки

За даними Міністерства сім’ї, праці і соціальної політики Польщі, українські чоловіки більш затребувані польськими роботодавцями, ніж жінки. Тільки 36 відсотків заяв надійшло про намір прийняти на роботу жінок з України.

украинские мужчины более востребованы польскими работодателями, чем женщины

Найбільш часто українки працюють у легкій і харчовій промисловості, але зараз у зв’язку з демографічною ситуацією вони затребувані в такій галузі, як охорона здоров’я і опіку над літніми людьми. Все частіше жінки з України знаходять роботу вихователями в дитячих садах, нянями, – каже Кшиштоф Инглот, президент ради служби персоналу.

За даними Міністерства сім’ї, праці і соціальної політики, 36% заяв про намір довірити роботу українців ставляться до зростання попиту на робітників в галузі охорони здоров’я, соціальної допомоги та освіти.

– Я також сподіваюся, що жінки будуть приїжджати до Польщі до своїх чоловіків, які вже працюють тут. Тому, що українці сприяють нашої конкурентоспроможності в Європі, допомагають усувати прогалини на ринку праці і є додатковою рушійною силою для економіки. Ось чому необхідно створити перспективи для посилення їх присутності в Польщі: через доступ до дитячим садкам і школам, охорона здоров’я, можливості мати весь соціальний пакет, який дозволяє їм почувати себе в безпеці, – каже Кшиштоф Инглот президент ради служби персоналу.

Джерело: eurabota.ua