Страшна п’ятірка найбільш важких робіт для українців за кордоном

Робота за кордоном може принести багато грошей, яких в Україні не заробити не при яких обставинах. Однак, часто для того, щоб поправити фінансове становище, українцям доводиться працювати в пекельних умовах, які цілком залишити без нервів і здоров’я.

трудная работа

Заробити хороші гроші без кваліфікації, знання мови і особливих умінь – цілком реально. Однак, для цього потрібно забути про гордість і бути готовим працювати у важкий умовах і жорсткому графіку.

Отже, що ж це за професії? Дізнатися про найважчі для українців за кордоном роботи ви зможете, витративши декілька хвилин на ознайомлення із цією статтею.

№1. Робота на рибній фермі

Робота на рибній фермі користується поганою славою не тільки серед українців, але і серед всіх інших мігрантів. Чому? – Відповідь проста: робота дуже важка і виснажлива.

rabota-na-rybnoy-ferme

Всі рибні ферми знаходяться в регіонах з вкрай важкими природними умовами. Так, наприклад, майже все лосося добувають на Алясці, тому туди завжди потрібні працівники. Однак, мало хто повертається на роботу сюди вдруге, – так тут складно.

Співробітники працюють у величезному ангарі з величезною кількістю конвеєрів. При цьому працювати доводиться у вкрай виснажливих умовах: в жахливому шумі і постійно перебувати в холодній воді. З-за цього пальці перестають слухатися, постійно болять і ниють. Не дивлячись на це, доводиться працювати дуже чітко, оскільки найменша помилка зіб’є роботу усього конвеєра. При цьому риба постійно приходить на стрічці у величезних кількостях і тому збавляти темп не можна: співробітник повинен випатрати рибу з величезною швидкістю.

Не радує і графік: по 7 годин без перерви та вихідних. Швидко починає підводити і здоров’я, оскільки перебування у постійному холоді вкрай негативно впливає на організм. Всі співробітники постійно хворіють, а деякі відразу ж потрапляють в лікарні з пневмонією.

До плюсів роботи варто віднести відсутність витрат на харчування та проживання, а також зарплату, яка починається від 4,5 тисяч доларів.

№2. М’ясна ферма

Непросто працювати і на м’ясній фермі, де посаду обвалювальника м’яса (м’ясники) підійде далеко не кожному, навіть самому міцному чоловікові. Так, перебування на іноземній м’ясокомбінаті часто занурює в справжній шок, з-за вкрай тяжких моральних і фізичних умов праці.

rabota-na-myasnoy-ferme

Від важкої роботи часто просто відмовляють руки, з-за чого можна легко поранитися. Також важко діють на психіку і вид разделываемой плоті тварин.

Плата за таку важку працю відповідна – від 3 тисяч доларів.

№3.Молочна ферма

Фермерська робота – одна з найскладніших і виснажливих не тільки в Україні, але і за кордоном. Так, і чоловіки і жінки повинні вивантажити по кілька тонн кормів і продукції, а також забути про огиди, оскільки робота з тваринами вимагає витримки.
Працювати доводиться у вкрай виснажливому графіку без вихідних, оскільки догляд за тваринами потрібен цілодобовий. Часто можна отримати травми, як і від самих тварин, так і від важкої роботи.

работа на молочной ферме

Є тут і плюси: покриття медичних витрат страховкою і пристойна для України заробітна плата від 2 тисяч доларів.

№4.Збір ягід

Робота на зборі врожаю добре відома українським мігрантам, які вже багато років прекрасно заробляють на цьому в Італії, Португалії, Іспанії, Фінляндії і навіть у Канаді. Однак, на цій роботі варто забути про відпочинок і гидливість, оскільки умови – не для слабаків.

сбор ягод

Робочий день часто перевищує 8 годин, а працювати доводиться без перерв і вихідних, оскільки сезон триває мало. Крім того, збір часто проходить у важких погодних умовах – при страшній спеці. Також вимагатиме фізична сила, так як за день один працівник може обробити кілька сот кілограмів овочів або фруктів. З-за таких умов навіть найміцніші люди відчувають необразимую втому і часто отримують різні травми.

Однак, витримавши пекельні умови можна привести додому в Україну досить пристойну суму. Так, за місяць роботи можна легко заробити близько півтори тисячі гривень.

№5.Збір грибів

Вельми популярна серед українців і ця робота: не вимагає кваліфікації і знання мови, але приносить досить хороші гроші. Так, на збір грибів до Канади чи Фінляндії щорічно виїжджають тисячі наших співгромадян.

сбор грибов

Роботу знову ж таки складно назвати простою. Працювати доводиться у величезних сирих і холодних ангарах. Норми виробітку теж великі і можуть налякати навіть самого витривалого працівника. Крім того, на збір грибів часто можна підхопити алергію, оскільки постійна робота в рукавичках вимагає використання тальку, який вкрай негативно впливає на стан шкіри. Також із-за постійних фізичних навантажень постійно ломить спину, руки, а втома негативно позначається на нервовій системі.

Частково компенсувати ці втрати може нереальна для України зарплата від 1000 доларів.