Масової імміграції до Німеччини не буде – експерт

На думку експерта з питань міграції Андрія Гайдуцького, очікувати, що українці масово почнуть їхати на роботу до Німеччини після вступу в силу нового імміграційного закону, зовсім не варто.

Головна причина, яка буде істотно стримувати зростання числа іммігрантів з країн, що не входять до складу Європейського союзу,  вимога добре знати німецьку мову. Рівень знання німецької мови повинен бути не нижче В1. Для його підтвердження потрібно здати спеціальний іспит і отримати відповідний сертифікат.

Українці найчастіше знаходять роботу за кордоном в ІТ-секторі, будівництві та сфері послуг. Наші громадяни, які вже тривалий час працюють за кордоном, мають величезний досвід і могли б зайняти вакансії в Німеччині. Однак вивчити німецьку мову до рівня В1 зовсім непросто.

Як зазначив Андрій Гайдуцький: «Головною вимогою залишається знання німецької мови на рівні не нижче В1, що необхідно підтвердити сертифікатом. Однак дуже мало українців знають її на достатньому рівні. Наприклад, в Польщі – це лише 5 відсотків з тих, хто працює в цій країні».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що 1 березня в Німеччині набув чинності новий закон, який істотно спрощує імміграцію для громадян із третіх країн.

Екс-президенти Польщі – Олександр Кваснєвський та Броніслав Коморовський, закликали уряд активізувати розробку нової імміграційної політики.