“Ягуар” нападає на Грету Тунберг: популіст, який тільки критикує, але не пропонує рішень

Ральф Спет, генеральний директор Jaguar Land Rover, оголосив Грету Тунберг популісткою, яка «тільки критикує, але не пропонує рішень».

В інтерв’ю Sunday Times він звинуватив шведського підлітка-активіста та засновану в Великобританії кампанію громадянської непокори в заподіянні шкоди і неправомірності в багатьох областях за допомогою цього підходу.

«Грета привела до пробудження багатьох компаній і людей, але, з іншого боку, така вкрай популістська критика – ми зруйнували її життя – невиправдана, тому що ми також створили краще життя. Багатство, здоров’я, освіта – світ кращий”.

17-річна Тунберг почала організовувати мітинги проти зміни клімату за межами шведського парламенту і з тих пір стала світовим брендом, що призвело сотні тисяч молодих студентів до позакласних кліматичних страйків.

У своїй промові на Саміті ООН з клімату в вересні Грета оголосила світовим лідерам: «Ви вкрали моє дитинство своїми порожніми словами».

Але її життя швидко окупилося, міжнародні організації вручили їй нагороди, а її мати написала бестселер про особисті проблеми Грети.

«Має бути ще багато роботи, але популізм повинен поєднуватися з ідеями для поліпшень. Тут немає ніякого вкладу, немає ідей, вона просто говорить: «Ви всі дурні», – додає Спет.

Під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі в січні Грета закликала світових лідерів припинити субсидування викопного палива для компаній і повністю позбутися від викопного палива, щоб приборкати глобальне потепління.

Реакція на дизель (в поєднанні з невизначеністю Brexit) також вплинула на Jaguar Land Rover. Компанія скоротила 4500 робочих місць і повідомила про рекордні втрати в 3,6 мільярда фунтів в минулому році.

Найбільша британська автомобільна група, що належить індійській Tata Motors, значно відстає від багатьох конкурентів в плані переходу на електромобілі. Починаючи з цього року, компанія випускає або електричні, або гібридні моделі, оскільки продажі дизельних автомобілів продовжують знижуватися.

Ральф Спетт піде у відставку у вересні, коли його контракт закінчується, але залишиться в раді директорів Tata Motors.