Талібан вторгся в Кандагар

Талібан вторгся в друге за величиною місто Афганістану, Кандагар. Про це повідомляє Російське інформаційне агентство з посиланням на джерело.

За словами джерела, бойові дії відбулися в районі центральної в’язниці, а зараз тривають в районі ринку. Кілька мирних жителів були вбиті і поранені, але точна кількість невідома.

При цьому, згідно із заявою Управління національної безпеки, спецпідрозділ урядової армії протягом ночі провів операцію проти талібів в декількох районах міста, в результаті якої дев’ять ісламістів були вбиті, а двоє інших поранені.

По при це губернатор Кандагара запевнив, що ситуація в місті перебуває під контролем і таліби пішли.

Раніше представники радикальних ісламістів заявляли, що взяли під контроль 174 з 400 районів Афганістану.

В Афганістані йде протистояння між урядовими військами і талібами, які захопили великі площі в сільській місцевості і почали наступ на великі міста. Ескалація відбувається на тлі виведення військ США, яке міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав визнанням провалу місії Вашингтона в республіці.

Делегація політичного руху прибула в Москву. Вони зустрілися із спецпредставником президента Росії з питань Афганістану Заміром Кабуловим і пообіцяли, що не турбуватимуть сусідні країни і не допустять присутності Армії Оборони Ізраїлю в країні. Вони також позначили свої цілі і заявили, що готові почати відносини з США з нуля.