Трамп: ми не будемо знову блокувати економіку через коронавірус

Президент США Дональд Трамп не планує знову вводити обмеження на економічну діяльність через пандемію коронавіруса. Про це він заявивши в телефонному інтерв’ю Fox Business TV.

«Ми ввели обмеження на економічну діяльність. Але зараз відновлення економіки йде за V-образним графіком. Ми не будемо повторно вводити обмеження, тому що тепер ми краще розуміємо цю хворобу, ми розуміємо проблеми, які є в людей похилого віку, особливо у людей з серйозними захворюваннями, такими як діабет”. “Давайте подбаємо про них. Ми не закриємо економіку», – сказав він.

Дональд Трамп підкреслив, що до пандемії «ми досягли рекордних результатів у всіх аспектах економіки, а потім з’явився цей вірус – китайська чума, і він завдав нам великої шкоди, тому що ми були змушені ввести обмеження на економічну діяльність. Ми вчинили правильно і врятували мільйони життів». «Але кількість смертей неприпустимо велика, навіть смерть однієї людини неприпустима»,- додав він.

За даними Університету Джонса Хопкінса, на сьогоднішній день в США зареєстровано понад 4,76 мільйона випадків зараження коронавірусом, в результаті чого загинуло 156 771 осіб.