Німецький вбивця був прихильником євгеніки, закликаючи до винищення націй

Федеральний прокурор Німеччини Пітер Франк повідомив журналістам, що слідчі намагаються з’ясувати, чи знав хтось заздалегідь про напад і чи отримав Стрілець підтримку під час нападу, інформують ЗМІ.

43-річний Тобіас Ратьєн, з расистським і ксенофобським підбурюванням до тероризму, вбив дев’ять людей у двох кальянних барах в Ханау. Поліція виявила, що чоловік покінчив життя самогубством після вбивства своєї 72-річної матері в їхньому будинку.

За словами прокурора, щонайменше шестеро людей отримали поранення в результаті нападу, в тому числі один був серйозно поранений.

Він повідомив, що біля тіла підозрюваного було виявлено зброю.

Пітер Франк також сказав, що нападник мав маніфест, який містив теорії змови та расистські матеріали.

Зловмисник завантажив відео-повідомлення і щось на зразок маніфесту на свою особисту сторінку, що на додаток до неясних думок і абсурдних теорій змови, що вказують на глибокі расистські погляди, пояснив прокурор.

У Маніфесті 43-річний Тобіас Ратьєн каже, що він ненавидить іноземців та інші раси і закликає знищити багато країн в Північній Африці, на Близькому Сході і в Центральній Азії.

Пітер Ньюман, директор Міжнародного Центру досліджень з радикалізації та політичного насильства (ICSR) при Королівському коледжі Лондона, проаналізував документ, написаний німецькою мовою. Ньюман твірнув, що він не робить особливого акценту на Ісламі,але держави в основному згадуються з мусульманським населенням.

За словами Ньюмена, зловмисник називає євгеніку виправданням вбивства цілих народів. Підозрюваний стверджував, що наука показала, що деякі раси вище.

Експерт також зазначив, що 24-сторінковий маніфест був написаний чудовою німецькою мовою. Там немає граматичних або орфографічних помилок, що свідчить про те, що він має вищу освіту. Дійсно, Ратьєн мав ступінь в області ділового адміністрування.

Маніфест містить антисемітські теорії змови. Частина документа присвячена зловісному впливу Голлівуду і тому, що США контролюються «тіньовим урядом».