Повстання проти нових заходів щодо коронавіруса в Сербії, боротьба з поліцією і вторгнення до парламенту

За повідомленнями МВС, після вчорашніх зіткнень з поліцією перед сербським парламентом утворився справжній хаос.

Протест перед сербським парламентом проти нових оголошених заходів щодо запобігання розповсюдженню коронавіруса вийшов з-під контролю.

Протестуючі прорвали захисні огорожі сербського парламенту, запалили смолоскипи і зіткнулися з поліцією, намагаючись увірватися до будівлі парламенту.

Акція протесту почалася після 20:00, після того, як перед парламентом рух було заблоковано. Протестуючі скандували «Вучич злодій» і «Відставка».

Один з протестуючих сказав: «У мене двоє маленьких дітей, і я сподіваюся, що вони будуть жити в кращій країні, ніж та, в якій я виріс. Це моє бажання і моя мета. Я борюся за це».

Зрештою, найрадикальніші демонстранти прорвали поліцейські кордони, спалили три поліцейські машини і кілька сміттєвих контейнерів і увірвалися до залу сербського парламенту.

Нагадаємо, що в п’ятницю поліція в захисному спорядженні штурмувала мітинг, розігнавши сотні протестувальників.

Президент Сербії оголосив у вівторок увечері, що комендантська година буде введений з п’ятниці до понеділка, як під час надзвичайного стану в Сербії з березня по 6 травня.

Прем’єр-міністр Сербії Ана Бернабіч рішуче засудила «вандалізм політиків, відповідальних за проникнення до сербського парламенту, в той час, як держава і система охорони здоров’я стикаються з вірусом COVID-19».

«Не маючи можливості увійти в парламент під час виборів, вони ще раз продемонстрували своє справжнє насильство, намагаючись набрати політичні очки під час найбільшої кризи на планеті з часів Другої світової війни»,- йдеться в письмовій заяві Бернабіч.

«Держава і все його інститути будуть захищати верховенство закону», – додала Бернабіч.