Міністерство освіти надасть 250 000 планшетів і 74 000 ноутбуків для онлайн-навчання в Румунії

“Міністр освіти Румунії Моніка Аніс повідомила, що до 10 вересня дітям з неблагополучних сімей будуть надані 250 000 планшетів, додавши, що міністерство освіти також готується купити 74 000 ноутбуків для 1100 середніх шкіл”,- повідомляє Agence France-Presse.

«На даний момент уряд схвалив виділення необхідних коштів для покупки 250 000 планшетів для дітей з малозабезпечених сімей, які потребують цих електронних пристроїв. Термін доставки – 10 вересня », – сказала міністр Antena TV вчора ввечері. Вона нагадала, що місцеві мери також організували і закупили електронне обладнання для дітей.

«У той же час міністерство освіти готується закупити 74 000 ноутбуків для 1100 середніх шкіл», – сказала Моніка Аніс. “Ми почнемо навчання у вересні, ми хочемо, щоб це відбувалося в класах, але якщо цього вимагає епідеміологічна ситуація, ми можемо використовувати онлайн-освіту в якості альтернативи», – додала міністр.

В останні дні в Румунії проходять протести через відсутність ясності щодо нового навчального року. Студентські асоціації скаржилися на брак обладнання та Інтернету. Вчора президент Клаус Йоханнес провів зустріч з деякими міністрами уряду і прем’єр-міністром Людовіком Орбаном з цього питання. Після зустрічі президент оголосив, що новий навчальний рік розпочнеться 14 вересня, і очікується, що більшість учнів фізично будуть присутні в класах.

«Рішення про те, чи підуть учні в школу або навчатимуться онлайн, буде прийматися для кожної школи окремо на районному рівні за пропозицією шкільної інспекції», – сказав президент після зустрічі. Однак він визнав, що якщо в період близько 14 вересня буде багато випадків зараження коронавірусом, початок навчального року може бути відкладено.