Фахівці: в Німеччині госпіталізовані з COVID-19 в основному молоді люди

“Число нових коронавірусних інфекцій в Німеччині продовжує зростати. Серед них все менше і менше людей похилого віку і все більше дітей і підлітків, що не були вакциновані”, – повідомляє Deutsche Welle.

Серед невакцинованих дітей і підлітків спостерігалося зростання заражених коронавірусом за останні кілька тижнів, в той час, як у літніх людей ситуація набагато спокійніше. Щотижня реєструється близько 60 нових випадків інфікування на 100 000 чоловік серед дітей і молоді у віці від 15 до 24 років. Для людей старше 60 років цей показник є одиничним.

Знизився і середній вік госпіталізованих. На початку року він був близько 77 років. За останній тиждень цей вік знизився до 48.

Передбачається, що вакцинація літніх людей тут також чинить серйозний вплив.

Багато батьків не впевнені, чи потрібно робити дітям щеплення. Це пов’язано з кількома факторами, одним з яких є відсутність офіційної рекомендації від органів охорони здоров’я.

Крім того, в Інтернеті поширюються теорії змови, які часто пов’язані з дітьми. У той час, як минулої осені в Німеччині поширилися чутки про те, що діти вмирали в масках, зараз найчастіше змови пов’язані з вакцинами. Це лякає батьків і призводить до конфліктів в сім’ях. Німецькі підлітки розповіли місцевій газеті про сварки вдома через те, що хотіли зробити щеплення, але батьки не дозволили.