Шестеро людей були заражені коронавірусів в Швейцарії і п’ять в Австрії

Reuters повідомило, що число заражених новим коронавірусів в Швейцарії зросла до шести після того, як влада підтвердила один випадок захворювання в північному кантоні Ааргау.

Жінка близько 30 років була прийнята на лікування до Цюріха після позитивного результату тесту. 26-річний чоловік в Ааргау знаходився в ізоляції з підозрою на вірус. Обидва відправилися в північну Італію тиждень тому.

Раніше повідомлялося про пару в південно-східному альпійському кантоні Грісоні, і людині з Женеви з позитивним результатом. Перший випадок в країні був виявлений у вівторок біля кордону з Італією.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на АПА, число заражених в Австрії досягла п’яти.

Подружня пара заражена в столиці Відня. Обидва їх дитини зараз оглядаються. Всі четверо були у відпустці в північній італійській області Ломбардія, в епіцентрі епідемії в найбільш постраждалій країні Європи.

Перший випадок зараження в Відні був зареєстрований сьогодні. Це 72-річний австрієць, який був госпіталізований з симптомами грипу. Потім він був перевірений на коронавірус і поміщений на карантин. Австрієць не був ні в Італії, ні в інших місцях активного поширення вірусу.

Перші два заражених в Австрії були громадянами Італії, які проживають в Інсбруку. Їх стан стабільно, і вони знаходяться в карантині.

У той же час міністерство оборони Австрії оголосив про посилення радіаційного, хімічного і біологічного захисту, військової поліції і медичних служб, якщо буде зроблений запит на надання допомоги армії в боротьбі з коронавірусів.

Однак міністерство охорони здоров’я заявило, що поки не планується закривати кордон з Італією.