Siemens Energy скоротить 7800 робочих місць до 2025 року

Німецька група Siemens Energy заявила, що скоротить 7 800 робочих місць протягом наступних чотирьох років, щоб скоротити свої витрати на швидко мінливому світовому енергетичному ринку.

Ці заходи спрямовані на підвищення «конкурентоспроможності компанії за рахунок зміни довгострокової структури витрат».

«Оптимізація процесів, більш слабка структура, скорочення надлишкових потужностей і коригування портфеля приведуть до скорочення приблизно 7 800 робочих місць у всьому світі в сегменті газу і електроенергії», – йдеться в заяві.

В цілому приблизно один співробітник з кожних 12 постраждає в групі, в якій працює близько 90 000 чоловік. Близько 3000 робочих місць будуть скорочені в Німеччині, 1700 в США і 3100 на інших країнах. Близько трьох чвертей скорочень, запланованих до кінця 2025 фінансового року, припаде на управління, адміністрування і продаж.

«Енергетичний ринок значно змінюється, що дає нам нові можливості, але в той же час ставить перед нами великі завдання», – сказав генеральний директор Крістіан Брух. «За допомогою цієї програми ми хочемо відновити нашу конкурентоспроможність і фінансову силу, щоб сформувати енергетичний світ завтрашнього дня».