Зеленський анонсував підготовку стратегії деокупації Криму

У річницю референдуму про приєднання Криму до Росії президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ не відмовиться від регіону і підготував «стратегію деокупацію і реінтеграції півострова».

«Сім років тому Росія провела фальшивий референдум в Криму. Вперше після незаконної анексії Україна підготувала стратегію деокупацію і реінтеграції півострова. Ми об’єднуємо світ на основі кримської платформи по поверненню українців в Україні », – написав Зеленський в Twitter.

Саміт Кримської платформи, на якому Київ планує обговорити повернення Криму, намічений на 23 серпня, напередодні Дня незалежності України. Українська сторона запропонувала приєднатися до «платформи» ряду країн, в тому числі Туреччині, Франції, Великобританії, Німеччині, Канаді та США.

Інформоване джерело в Москві повідомило минулого тижня, що Росія розглядає кроки Києва по деокупацію Криму, як неприйнятну загрозу агресії проти двох російських суб’єктів (Криму і Севастополя), а участь будь-якої держави в Кримській платформі, як посягання на її територіальну цілісність.