Макрон запропонував притулок Марині Овсянніковій

Президент Франції Еммануель Макрон запропонував притулок Марині Овсянніковій, яка з’явилася у вечірній програмі Центрального російського каналу та розмахувала плакатом, попереджаючи глядачів про те, що вони стали жертвами російської пропаганди.

Після цього Овсяннікову одразу ж затримала поліція.

Вчора ввечері стало відомо, що Московський суд оштрафував Марину Овсяннікову на 30 тисяч рублів.

Прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков назвав подію хуліганством. Президент України Володимир Зеленський подякував Овсяннікову за її вчинок, а президент Франції Еммануель Макрон запропонував їй політичний притулок.

Напередодні Макрон, який підтримує діалог з президентом Путіним, незважаючи на війну, сказав, що порушить питання про російську журналістку в наступній розмові з ним.

«Я хочу якнайшвидше мати чітку інформацію про те, що відбувається з Овсянніковою і чи має вона можливість продовжувати роботу», — сказав він.

“Я хочу подякувати всім за підтримку. Це були справді дуже складні дні в моєму житті. Тому що я провела буквально дві доби без сну. Понад 14 годин тривав допит. Мені не давали зв’язатися з моїми рідними та близькими, мені не надавали жодної. юридичної допомоги. Тому я перебувала у досить складному становищі”, – заявила Марина Овсяннікова.