У Німеччині заборонили трансляцію прокремлівського телеканалу Russia Today

“Комісія з ліцензування та нагляду за ЗМІ в Німеччині (ZAK) заборонила трансляцію телеканалу RT DE (Russia Today Deutschland), що фінансується Кремлем”, – повідомляє Deutsche Welle. Комісія зазначає, що ЗМІ не мають необхідної ліцензії на мовлення відповідно до Закону про модернізацію ЗМІ Німеччини.

Рішення медіаоргану передбачає заборону мовлення через супутник та онлайн, а також через програму «Новини RT».

Зазначається, що російська сторона навіть не зверталася за ліцензією у Німеччині.

Комісія вказує, що юридична відповідальність за контент, що транслюється, німецькомовної програми телеканалу лежить на берлінській компанії RT DE Productions GmbH. Зі свого боку, керівники RT та RT DE Productions стверджують, що компанія не несе відповідальності і що RT DE базується у Москві.

Головний редактор RT Маргарита Сімоньян прокоментувала, що RT DE не припинить мовлення. Російські державні ЗМІ, яких називають розповсюджувачами кремлівської пропаганди, планують оскаржити рішення регулятора у суді.

Голова комісії Ради Федерації з інформаційної політики та взаємодії зі ЗМІ Олексій Пушков упевнений, що Росія відповість «досить жорсткими заходами» на рішення влади Німеччини. За його словами, заборона на мовлення каналу RT німецькою мовою має суто політичний характер.

“У зв’язку з рішенням Комісії з нагляду за ЗМІ Німеччини про заборону мовлення телеканалу RT DE Росія почне вживати заходів у відповідь проти німецьких ЗМІ, акредитованих в РФ”, – заявили в МЗС Росії.