8 мільйонів французів отримають безкоштовні маски

“Близько 8 мільйонів французів отримають безкоштовні захисні маски багаторазового використання в найближчі два тижні в зв’язку з пандемією коронавіруса”, – заявив сьогодні міністр охорони здоров’я Олів’є Веран.

За словами міністра Верана, вісім мільйонів французів, включаючи тих, у кого проблеми зі здоров’ям, в найближчі 10-15 днів отримають безкоштовні медичні маски, які можна використовувати до 20 разів.

Таким чином, пояснив міністр, багатьом сім’ям будуть надані маски на найближчі 2-3 місяці.

Більшість масок буде відправлена ​​поштою в різні регіони з найбільшою кількістю випадків зараження.

Веран зазначив, що міністерство охорони здоров’я дотримується рекомендації про те, щоб французи носили маски на відкритому повітрі, тому що ВООЗ попередила, що існує високий ризик поширення коронавіруса подібно аерозолю.

Тому людям рекомендується носити маски, як в приміщенні, так і на вулиці, якщо немає можливості гарантувати соціальну дистанцію.

У зв’язку з різким зростанням захворюваності коронавірусом в ряді регіонів, з 20 липня по всій Франції було введено обов’язкове носіння масок у всіх закритих громадських місцях – магазинах, установах, банках, музеях. Штраф за порушення становить 135 євро.

Згідно з останніми даними департаменту охорони здоров’я, з початку пандемії у Франції було зареєстровано більше 183 000 випадків коронавирусной інфекції. Більше 105 000 чоловік були госпіталізовані і більше 30 000 померли.

За останній тиждень щодня реєструється близько 1000 нових випадків.