Іспанія знову вводить обов’язкові маски на свіжому повітрі

Іспанія знову вводить обов’язкове носіння маски на відкритому повітрі в рамках пакету заходів зі стримування варіанта коронавірусу Omicron, що швидко розповсюджується. Про це повідомив журналістів прем’єр-міністр Педро Санчес.

Завдяки тому, що майже 80% населення країни вакциновано, Іспанія значною мірою уникла четвертої хвилі коронавірусу, яка серйозно торкнулася інших європейських країн. Але поява Omicron призвела до різкого зростання кількості інфікованих: у середу було зареєстровано близько 60 000 нових випадків.

Деякі експерти та опозиційні партії критикували Санчеса за те, що він не ввів повторно обмеження на пересування, щоб запобігти поширенню Omicron, як це зробили Португалія та Нідерланди, але він відкинув критику.

«Зараз не березень 2020 року або Різдво 2020 року», – сказав прем’єр-міністр, маючи на увазі високий рівень імунізації на відміну від ранніх стадій пандемії, коли вакцини не були доступні.

Обов’язкове носіння маски на відкритому повітрі буде схвалено сьогодні на позачерговому засіданні кабінету міністрів і набуде чинності напередодні Різдва.