Ресторатори у Франції перекрили дорогу

“Представники французького ресторанного бізнесу проводять демонстрацію на кільцевій дорозі Парижа, яка привела до часткового блокування руху транспорту в ранкову годину пік”, – передає BFM TV. “Мета мітингувальників – привернути увагу влади до загострення ситуації в багатьох установах через епідеміологічні заходи проти коронавіруса”, – пояснює агентство FOCUS.

Приблизно о 07:30 за місцевим часом протестувальники вийшли на дорогу і заблокували кілька смуг руху в районі південно-західного виходу з Порт-де-Сен-Клу, що прямують на південь. Власники, кухарі та офіціанти хочуть, щоб держава надала їм додаткову підтримку, заявляючи, що через поточну ситуацію з коронавірусом їх компанії не працюють протягом семи місяців. «Так, новим правам”, “Ні перебоям в роботі!», «Ми з гідністю обслужили вас, допоможіть нам!»,- написано на плакатах демонстрантів.

Акція протесту пройшла на початку години пік, в результаті чого на околиці бульвару Периферичний в південно-західній частині столиці утворилася помітна пробка. За даними каналу Sytadin, протяжність пробок на 08:30 за місцевим часом склала майже 460 км.

“У третьому за величиною місті країни Ліоні робітники і власники нічних клубів також вирішили зайнятися проблемами своєї галузі”, – повідомляє канал. Вони проводять «Операцію Равлик», традиційну французьку акцію протесту проти низькошвидкісних водіїв, яка проводиться на автомагістралі A6, що проходить через місто.