Метеорологи прогнозують, що 2020 рік стане найтеплішим в історії

“За прогнозами метеорологів, нинішній рік обіцяє бути найтеплішим в світі з початку вимірювань. Імовірність того, що 2020 рік поб’є рекорд чотирирічної давності, становить 50-75%”,- пише Guardian.

“Хоча обмежувальні заходи коронавіруса тимчасово очистили небо, нічого не було зроблено для охолодження клімату, що вимагає більш глибоких і довгострокових заходів”, – вважають дослідники.

З січня рекордні максимуми були зафіксовані від Антарктиди до Гренландії, що здивувало багатьох вчених, тому що це не рік Ель-Ніньо, кліматичного явища, пов’язаного з високими температурами.

Національне управління океанічних і метеорологічних досліджень США (NOAA) підрахувало, що ймовірність того, що 2020 рік стане найспекотнішим роком з моменту початку проведення вимірювань, складає 75%.

Агентство відзначає, що тенденції аналогічні 2016 року, коли температура на початку цього року зросла через надзвичайно інтенсивного явища Ель-Ніньо, а потім впала.

Цей січень був на рекордно теплим. Багато арктичних країн залишилися без снігу в своїх столицях. У лютому на базі Південного полюса вперше на південному континенті була зафіксована температура понад 20 градусів Цельсія.

У першому кварталі потепління було найбільш вираженим у Східній Європі та Азії, де температура була на 3 градуси вище середньої. Минулої п’ятниці в центрі Лос-Анджелеса температура досягла 34 градусів за Цельсієм. Західна Австралія також реєструє рекордну спеку.