Франція закликала відкласти Олімпіаду

Президент Федерації легкої атлетики Франції приєднався до закликів інших спортивних організацій і видатних спортсменів відкласти Олімпіаду в Токіо цього літа, повідомляє BNR.

Згідно з програмою, Олімпійські ігри в столиці Японії повинні відбутися з 24 липня по 9 серпня, але багато хто вважає, що це неможливо через пандемію коронавірусу, яка скасувала ряд Олімпійських кваліфікацій і завадила спортсменам проводити звичайні тренування.

“Ми не можемо погодитися з тим, що Міжнародний олімпійський комітет не слухає провідні олімпійські види спорту. Всі згодні з тим, що ігри не можуть бути проведені в заплановані дати”, – заявив президент Федерації легкої атлетики Франції. Таке ж бажання у спортивних федерацій США та Іспанії.

“Якщо криза вирішиться до кінця травня, можливо, що ігри відбудуться восени. Але третій варіант передбачає затримку в шість місяців або півроку. Як ми можемо зібрати 11 000 спортсменів разом менш ніж на чотирьох Олімпійських об’єктах? Спортсмени перебувають у стресовій ситуації, і нам потрібно їх заспокоїти. Ми не можемо більше відкладати”, – додав він.

У той же час міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран заявив, що не дозволить французьким спортсменам поїхати в Токіо на Олімпіаду, щоб захистити їх здоров’я. “Чи маю я право просити про відстрочку Олімпійських ігор в якості міністра охорони здоров’я? Ні. Чи дозвольте французьким спортсменам їхати до Японії сьогодні, чи я хотів би, щоб вони підготувалися? Відповідь-ні”, – сказав Веран.