Цього року липень був найспекотнішим в історії

«Липень 2019 року було найспекотнішим за всю історію», – заявила в понеділок Європейська служба моніторингу зміни клімату Copernicus Climate Change Service (C3S). Цей результат, найвищий з початку збору даних, трохи вищий, ніж результат липня 2016 року.
«Липень, як правило, самий спекотний місяць року в світі, але, за нашими даними (в цьому році), це був самий спекотний місяць за всю історію»,- сказав Жан-Ноель Тепо, глава C3S, яка стежить за зміною клімату в рамках програми Copernicus Європейської комісії і Європейського космічного агентства.
У той же час він попередив, що якщо ми продовжимо викидати таку кількість парникових газів, як зараз, то в подальшому рекорди температури будуть побиті.
За даними C3S, в липні цього року температура була на 0,04 градуса Цельсія вище, ніж в 2016 році, коли був записаний попередній рекорд.
Згідно C3S, середня температура, зареєстрована в липні 2019 року, була на 0,56 градуса вище, ніж в середньому в 1981-2000 роках, і на 1,2 градуса вище, ніж в доіндустріальну епоху. Дослідники попереджають, що підвищення температури на 2 градуси призведе до катастрофічних наслідків.
Портал BBC News нагадує, що в липні були побиті температурні рекорди, в тому числі в Бельгії, Франції, Нідерландах, Німеччині та Великобританії. Ртутний стовпчик у багатьох місцях пыднявся вище 40 градусів.