Індія забороняє понад 50 китайських мобільних додатків

“Міністерство електроніки Індії заборонило 54 китайські мобільні додатки”, – повідомляють місцеві ЗМІ. До них відносяться програми на платформах Tencent та Alibaba, які раніше були заборонені в Індії.

Джерела в міністерстві підтвердили, що всього було заблоковано 54 додатки, але не уточнили, з якої вони країни.

Сьогодні Google підтвердив DPA, що компанія нещодавно отримала інструкції від Міністерства електроніки заблокувати програми у Play Store. Google повідомив постраждалих розробників та тимчасово заблокував доступ до технологічних продуктів.

Попередня заборона соціальної мережі TikTok і більше 200 інших китайських програм була заснована на міркуваннях безпеки і на тому факті, що деякі дані користувача були використані не за призначенням і передані на сервери за межами країни. Ці програми не можна знайти в Google Play Store та Apple App Store в Індії.

Індія ввела початкові заборони на мобільні програми після військової ескалації вздовж китайського кордону в Гімалаях влітку 2020 року. Потім солдати з обох боків кордону атакували їх кулаками та камінням, внаслідок чого загинули люди. З того часу відносини між двома країнами з найбільшим населенням у світі (обидві з ядерною зброєю) стали натягнутими.