Колишня співробітниця Сенату звинуватила Байдена в сексуальному насильстві

“Колишня помічниця Джо Байдена звинуватила кандидата в президенти від Демократичної партії в сексуальному насильстві на початку 1990-х років, коли він був сенатором. Кампанія Байдена спростовує звинувачення”, – повідомляє AP.

В інтерв’ю Associated Press Тара Рід стверджує, що напад стався в підвалі офісної будівлі на Капітолійському пагорбі навесні 1993 року. Вона написала заяву в поліцію у Вашингтоні, заявивши, що стала жертвою сексуального насильства з боку невідомого в 1993 році. Копія скарги була отримана AP.

У заяві заступник керівника кампанії Байдена і директор зі зв’язків з громадськістю Кейт Бідінгфілд заявила, що колишній віце-президент “присвятив своє життя зміни культури і законів, що стосуються насильства по відношенню до жінок”, заявивши, що за допомогою нього був прийнятий Закон про насильство проти жінок . Вона сказала, що «він твердо вірить в те, що жінки мають право бути почутим – і бути шанованим», але додала: «Такі звинувачення повинні бути ретельно вивчені незалежною пресою. Одне можу сказати -це обвинувачення помилкове», – сказала Бідінгфілд.

Звинувачення Рід прозвучало у вирішальний момент для Байдена. Колишній віце-президент прагне об’єднати Демократичну партію, яка стоїть за його кампанією в якості кандидата в президенти після того, як сенатор Берні Сандерс зняв свою кандидатуру на минулому тижні. Жінки є вирішальним голосом за демократів, і будь-яка проблема з підтримкою Байдена може стати перешкодою в передвиборній кампанії.