П’ятірка найдивовижніших музеїв світу

“Є музеї, які не вимагають реклами. Досить назвати їх, щоб зрозуміти їх масштаб і значення: Музей Прадо, Лувр або Галерея Уффіці – лише кілька прикладів. Однак є й інші музейні експонати, що сильно відрізняються від них за поданням, далекі від мистецтва і спираються на дивовижні і, дійсно, дивні колекції”, – повідомляє спеціалізований журнал про подорожі «Viajar».

Агентство Civitatis Visiting and Excursions склало список найрідкісніших музеїв світу, які дивують не цінністю, а екстравагантністю своїх колекцій.

1. Національний Fallout музей Ісландії (Рейк’явік, Ісландія)

Те, що почалося в 1997 році, як місія біологів-дослідників, в кінцевому підсумку перетворилося на відкриту для публіки виставку, де можна знайти різні зразки фалосів. Ісландський національний Fallout налічує більше двохсот різних типів пенісів (або їх частин), що належать ссавцям, які населяють Ісландію. В ньому ви можете бачити від пеніса хом’яка розміром 2 міліметри до пеніса кашалота 1,70 метра в довжину і більше 70 кг. Ви також можете знайти три чоловічих людських органа, подарованих музею після смерті їх власників.

2. Підводний художній музей (Канкун, Мексика)

MUSA був відкритий в 2009 році. Він не тільки унікальний, але і є одним з найбільш рідкісних музеїв в світі. У ньому знаходиться більше п’ятисот підводних скульптур, які стали домом для безлічі морських мешканців, особливо коралів. Щоб відвідати цей музей, ви повинні надіти гідрокостюм і спуститися приблизно на шість метрів по кристально чистим водам Рів’єри Майя і, таким чином, насолодитися враженням, в якому мистецтво і навколишнє середовище зливаються унікальним чином.

3. Музей собачих нашийників (Лідс, Великобританія)

В особняку замку Лідс діє постійна експозиція собачих нашийників, яку, незважаючи на її дивуватість, щорічно відвідують півмільйона людей. Натхненна любов’ю, яку колишній господар будинку відчував до цих тварин, на виставці представлені більше сотні унікальних предметів, а також історичні документи про собаче приладдя різних епох. Ви навіть можете побачити собачі нашийники XV і XVI століть.

4. Музей екскрементів (Кастельбоско, Італія)

У Музеї екскрементів, розташованому в Кастельбоско на півночі Італії, ми можемо знайти коров’ячий гній, перетворений в скульптури. Власник Giantonino Lucatelli вирішив використовувати гній більш, ніж 2500 корів для виробництва добрив і будівельних матеріалів. З його допомогою можна створювати різні твори сучасного мистецтва, зроблені в основному з фекалій.

5. Музей волосся (Аванос, Туреччина)

Останній з найрідкісніших музеїв світу знаходиться в Аваносі, Туреччина. Історія цього дивного місця починається в 1979 році, коли товариш Галіпа, власник ресторану, перед від’їздом подарував йому пасмо волосся в якості сувеніра.

З тих пір Галіп збирає пасма волосся у всіх, хто відвідував його гончарну майстерню в Каппадокії. На даний час експонується більше 16 000 ниток з їх назвами та адресами. За бажанням волосся відвідувача можуть стати частиною колекції музею.