Міжнародний аеропорт «Київ» приймає все більше пасажирів

За підсумками п’яти місяців 2018 року міжнародний аеропорт «Київ» імені Сікорського обслужив 857 тисяч пасажирів.

Аэропорт фото

Останні кілька років пасажиропотік міжнародного аеропорту «Київ» імені Ігоря Сікорського стабільно зростає, причому показники перевищують найсміливіші прогнози експертів. Згідно зі звітом за січень-травень цього зафіксований дуже велике зростання кількості пасажирів, як на внутрішніх, так і на міжнародних рейсах.

Як повідомили в прес-службі аеропорту, пасажиропотік на міжнародних лініях за п’ять місяців 2018 року склав 824 тисячі осіб, а на внутрішніх – майже 33 тисячі. У порівнянні з аналогічним періодом минулого 2017 року, пасажиропотік за п’ять місяців зріс на 69%.

Основним чинником такого істотного збільшення числа пасажирів є постійне відкриття нових рейсів, які пов’язують Україну з багатьма країнами Європи і всього світу. Якщо за січень-травень 2017 року було виконано близько 7,5 тисяч рейсів, то в цьому році – 10,5 тисяч рейсів, що на 41% більше.

Показники травня вражають: обслуговано 223 тисяч пасажирів, це в два з половиною рази більше, ніж у травні минулого року. В інші країни і назад подорожували 223 тисячі осіб, а всередині України послугами авіаперевізників скористалися 7,5 тисяч.

Серед найбільш популярних міст виявилися: Анталія, Анкара, Варшава, Рим, Одеса і Львів.

Джерело: www.eurabota.ua