В Європейському союзі планують краще захищати права пасажирів залізничного транспорту

В європейське законодавство планується внесення змін, які уніфікують правила для залізничних перевезень на всій території ЄС.

Пассажиры, которые пользуются услугами железнодорожного транспорта фото

Краще захищати права пасажирів, які користуються послугами залізничного транспорту на території Європейського союзу покликані готуються зміни у відповідному законодавстві. Завершальний етап робіт розпочався в Європейському парламенті. Проводяться остаточні уточнення та узгодження положень закону, які будуть краще забезпечувати права пасажирів.

Готуються нововведення в законодавстві будуть гарантувати, що незалежно від того в якій країні Європейського союзу подорожувати, пасажир буде чітко знати всі свої права. У першу чергу зміни стосуються виплат, якщо поїзд прийшов з запізненням і чоловік не встиг на пересадку на інший маршрут. Особливу увагу в законі буде приділена гарантіям доступу до вичерпної інформації та забезпечення допомоги людям з обмеженими фізичними можливостями.

«Ми прагнемо підвищити якість послуг і комфорту пасажирів шляхом модернізації інфраструктури, будівництва нових вокзалів, інвестицій в нові поїзди», – сказав Томаш Ляхович, який очолює брюссельське відділення фірми «Польські залізничні лінії».

Зміни, які передбачені в оновленому законодавстві, роблять залізничний транспорт більш конкурентоспроможним з іншими видами транспорту, вважають в керівництві «Польських залізничних ліній».

Джерело: www.eurabota.ua