Українці можуть так і не отримати дешеві авіаквитки: лоукостери хочуть не пустити в країну через суд

Компанія «Міжнародні авіалінії України» подала позов до суду проти Міністерства інфраструктури України та лоукостера Ryanair.

Так, авіакомпанія вимагає у Господарського суду міста Києва визнати недійсним договір між сторонами, що передбачає роботу літаків компанії Ryanair в аеропортах Києва та Львова.

125

Таким чином найбільша авіакомпанія України хоче позбудеться від потенційного конкурента, що позбавить українців дешевих авіаквитків і можливостями користуватися послугами лоукостерів.

Новину офіційно підтвердив міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Так, за словами чиновника, в МАУ заявили, що Ryanair незаконно отримала особливі умови для обслуговування в аеропортах, які дозволили їй продавати квитки за більш низькими цінами.

Нагадаємо, що в Україні очікується прихід все більшої кількості бюджетних авіакомпаній. Детальніше про це ми повідомляли в нашій статті “Low Cost авіакомпанії будуть працювати в Україні: Ryanair уклав контракт з аеропортом «Львів».

Крім того, в МАУ звинуватили Міністерство інфраструктури і лоукостер в тому, що з-за них їм довелося істотно знизити ціни на рейси з Києва в Лондон, Стокгольм і Амстердам, що призвело до суттєвого скорочення прибутковості підприємства.

Також представники українського перевізника додали, що ірландський лоукостер незаконно отримав привілейоване становище, яке дискримінує інші авіакомпанії. Так, МАУ вимагає через суд визнати підписаний між Ryanair і Міністерством інфраструктури Меморандум недійсним. Свої збитки від укладання угоди між сторонами український авиаоператор оцінює в 20 мільйонів гривень.

Читайте також:

1.Обіцяний лоукостер: Київ створить власну дешеву авіакомпанію

2.Антонов нам допоможе: Гостомель пустить до себе лоукости

3.Авіакомпанія Візз Ейр скасувала плату за ручну поклажу

4.Дешеві компанії-лоукостери прийдуть в Україну: Райнер хоче залишитися в країні

5.Low Cost авіакомпанії будуть працювати в Україні: Ryanair уклав контракт з аеропортом «Львів»