Французи скаржаться на польські яблука

«Французькі фруктові фермери скаржаться, що польські яблука, вирощені на гроші ЄС, псують ринок. Поляки відповідають, що це реакція витіснення конкурента з ринку», – пише «Puls Biznesu».
«Яблука з Польщі – це зло», згідно з останньою статтею на порталі Freshplaza.com, присвяченій фруктово-овочевий тематиці. Хоча французи критикують польські фрукти, імпорт з Вісли, проте, збільшився в дванадцять разів.
«Freshplaza.com, з посиланням на главу Національної асоціації яблук і груш Даніеля Соваітре, повідомляє, що з серпня 2018 року по лютий 2019 французи купили у поляків 13,9 тисячі тонн яблук, тоді як роком раніше 1,16 тисяч тонн», – пише «PB».
Як вже говорилося, конкуренція з Парижем, принаймні, в інтерв’ю Freshplaza.com, сприяє висуванню багатьох претензій до польських фруктових фермерів. «Перш за все, говориться про те, що 10 років ми беремо гроші у ЄС на модернізацію і розширення посадок яблунь, тому ми стали другим за величиною виробником в світі. Так як ми втратили найбільшого покупця, а саме Росію (через ембарго), то ми ведемо «стратегію агресивного завоювання» нових ринків завдяки тому, що у нас найнижчі в Європі екологічні, соціальні та санітарні норми», – пише газета.
«Це наклеп на польські яблука, який, через публікації на галузевому порталі, хоче зіпсувати думку про нас серед потенційних покупців і знизити імідж наших фруктів в Європі …», – говорить «PB» Міхал Лаховіч, керівник групи La-Sad .