Співробітникам Ryanair сподобалося влаштовувати страйки

Співробітники найбільшого європейського лоу-костера знову вирішили влаштувати страйк.

Авиакомпания Ryanair

Страйки працівників ірландського лоу-костера Ryanair починають проводитися вже не час від часу, а регулярно. Не пройшло і місяця після виступу пілотів, і вже бортпровідники вирішили провести свою акцію протесту, вимагаючи істотного підвищення оплати праці.

Страйк буде проведено 28 вересня у шести країнах Європи, вона стане причиною скасування майже кожного десятого щоденного рейсу, що виконується авіакомпанією, При цьому в складному становищі опиняться близько 30 тисяч пасажирів, яким не пощастило придбати квитки на рейси саме в цей день. У загальній складності буде скасовано 190 регулярних рейсів, виконуваних з європейських аеропортів.

Природно, що в керівництві Ryanair майбутній страйк охарактеризували як непотрібну, оскільки за заявою представників лоу-костера угоду з бортперсоналом про умови та оплату праці практично вже досягнуті і керівництво запрошує співробітників з інших країн продовжити переговори та укласти взаємовигідні контракти, щоб вичерпати конфлікт.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про Антимонопольне управління Італії виступило проти нових зборів, які нещодавно запровадили у Ryanair. У позові, поданому управлінням, наголошується, що нововведення порушує права пасажирів.