Профтехосвіта в Кропивницького може втратити фінансування

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович дійшов до прямих заяв, що фінансування професійно-технічних училищ міста може бути просто припинено.

Финансирование профтехобразования в Кропивницком

Для того, щоб у бюджеті Кропивницького на 2019 рік було передбачено повноцінне фінансування профтехучилищ, міський голова Андрій Райкович вимагає, щоб все майно цих навчальних закладів було передано від Міністерства освіти і науки на баланс міста, інакше профтехосвіта може опинитися на межі колапсу, оскільки у міста не буде фінансових можливостей виділити необхідне фінансування на оплату праці викладачів та стипендій учнів.

Мер Кропивницького підкреслив, що «ми будемо звертатися до Міністерства освіти з ультиматумом. Ми не можемо утримувати крім необхідної кількості ще 2 тисячі студентів. Їм необхідно платити стипендії, виплачувати зарплати викладачам, а в результаті ми не отримуємо нічого. У фахівцях такого рівня не зацікавлений ні приватний бізнес, ні комунальний сектор».

Нагадаємо, що раніше повідомлялося про студентів, які активно їдуть вчитися в німецькі університети, їх кількість щороку збільшується на 8 відсотків.