На тіньовий бізнес в Україні розпочався активний наступ

Близько 9 тисяч бізнесменів вели свої справи в тіні, поки протягом першого півріччя влада не вивели їх на світ, змусивши платити податки, згідно із законодавством.

Наступление на теневой бизнес Украины

Підприємців, які будуть і далі брати на роботу фахівців без офіційного оформлення, таким чином ухилятися від виплати податків, чекають великі неприємності у вигляді значних штрафів.

У жовтні заплановано проведення масових перевірок, мета яких – зменшення кількості працівників, яким виплачується неофіційна заробітна плата.

Перевірки будуть посилені, щоб вивести величезну частину економіки України з тіні та збільшити доходи від збору податків. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман дав бізнесменам час привести всю документацію в повний порядок.

Представники Кабміну підкреслюють, що в першу чергу будуть перевіряти компанії, які всім своїм працівникам виплачують тільки мінімальні зарплати, не можуть всі бути настільки низкоквалифицированными працівниками.

У разі виявлення порушень будуть накладатися штрафні санкції.

Згідно з експертними оцінками, сьогодні в тіньовій економіці зайнято близько 4 мільйонів осіб, тобто третина працездатних українців. За заявою прем’єра самі проблемні галузі – будівництво, торгівля, готельно-ресторанний бізнес.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що середні заробітні плати у найбільш економічно розвинених країнах досягли десятирічного максимуму – близько 4 тисяч доларів на місяць. При цьому середня зарплата в Україні складає на сьогодні близько 9 тисяч гривень.