Число туристів в Європейському союзі збільшується рік від року

Нові дані, опубліковані Статистичною службою ЄС, показують, що туристичний сектор об’єднаної Європи стабільно зростає.

 chislo-turistov-v-evropeyskom-soyuze-uvelichivaetsya-god-ot-goda

Те, що важливий для економіки країн ЄС туристичний сектор активно розвивається, показує значне збільшення числа туристів за останнє десятиліття. За даними Євростату, протягом десяти років кількість людей, які подорожували по країнах Євросоюзу збільшилася на 25 відсотків.

В першу чергу цьому сприяє добре розвинена мережа готелів, кемпінгів і хостелів, де можуть зупинитися і заночувати туристи. Першість розвиненості готельного бізнесу та кількості місць, пропонованих мандрівникам, впевнено тримає Франція. У цій країні до послуг туристів 5,1 мільйона місць, де можна зупинитися. На другому місці за кількістю місць у готелях і різних хостелах – Італія (4,9 мільйона), третє місце по кількості пропонованих місць для відпочинку займає Іспанія (3,5 мільйони).

Примітно, що за останні роки кількість туристів, які приїжджали з країн, які не входять до складу Європейського союзу, зросла на 40 відсотків. Не останню роль зіграло і введення в минулому році безвізового режиму між Україною та ЄС, який дав можливість українцям без обмежень подорожувати в європейські країни.