Європейський союз заборонив проводити тестування геїв-біженців на визначення їх сексуальної орієнтації

Заборонити проведення психологічних тестів для тих людей, які просять притулку в зв’язку з їх переслідуваннями на батьківщині через сексуальної орієнтації – таке рішення прийняв Європейський суд справедливості.

В країнах ЄС це тестування застосовували для того, щоб прийняти рішення в тому випадку, якщо мігрант просив притулку, посилаючись на переслідування з-за своєї сексуальної орієнтації на батьківщині.

люди не традиционной ориентации

Європейський суд справедливості розглянув заяву жителя Нігерії, якому чиновники з Угорщини відмовили в проханні про притулок, вважаючи, що його твердження про переслідування не підтвердилися.

Це рішення вони ухвалили на підставі психолога, який у своїх висновках уклав, що неможливо підтвердити твердження жителя Нігерії про його приналежності до тієї чи іншої орієнтації.

Як пише Бі-Бі-Сі, що, спираючись саме на цей висновок фахівця-психолога чиновники відмовили нігерійцю унаданні притулку.

Суд підрахував, що застосування такого психологічного тесту порушує права людей на конфіденційність особистої життя, тому результати тестування не можуть бути точними.

Джерело: depo.ua