Ні для кого не секрет, що зараз програмісти затребувані скрізь, винятком не стали і українці, хороший фахівець зможе знайти собі роботу в будь-якій цивілізованій країні.

На якій роботі затребувані українці

Работа в ЕС

Ні для кого не секрет, що зараз програмісти затребувані скрізь, винятком не стали і українці, хороший фахівець зможе знайти собі роботу в будь-якій цивілізованій країні. А що ж інші вакансії? Які спеціальності є ласим шматочком для іноземних роботодавців? Зараз ви всі дізнаєтеся.

Професіонали агропромы – ті, заради яких іноземці готові віддати багато, тільки заради того, щоб вони працювали в них. Як заявляють експерти, вакансії в сегменті Агро збільшуються у багато разів за 2017-й рік, порівняно з 2016.

Також варто відзначити, що закордонні вакансії деколи пропонують просто – таки, дуже привабливі пропозиції, як вам стажування для молодих аграріїв зі стипендіями в районі 50000 грн.? Хоча аграріїв, які знають англійську мову на задовільному рівні дуже мало, і більшості потрібно буде вчити мову, так як це єдина суттєва перепона на шляху до такої пропозиції. А це вже є велика проблема для українського бізнесу, так як молоді люди, які потрапили за кордон, намагаються з усіх сил там і залишитися.

Навіть в Україні є дуже непогані вакансії для аграріїв. Наприклад, є такі, що пропонують зарплату на рівні директорів, приблизно 20000 грн., але такого небагато, в середньому зарплата аграріїв це 8000 грн.

Зовсім інша розмова заходить, коли говорити про зарплату в Європі. У Польщі, наприклад, підсобники отримують від 12000 грн., в Іспанії, збирачі цитрусових отримують до 35000 грн., у Фінляндії і Швеції на зборі ягід, працівник може одержувати приблизно 70000 грн., і це робота без спеціальних навичок. Якщо ви фахівець своєї справи, то можете сміливо розраховувати на ще більш солідну зарплату. На виноградниках в Сьєрра-Леоне можна отримувати приблизно 100000 грн. Ну а того ж агрономові набагато вигідніше переїхати працювати в Канаду, при тому що роботодавець повністю його забезпечує житлом, страховкою та рахунком у банку, ніж в Україні.

На кінець, варто додати, що далеко не всім по кишені офіційне працевлаштування за кордоном, та вакансій набагато менше, ніж бажаючих. І виходячи з цього, кількість «сірих» вакансій не зменшується, як і їх популярність, і це незважаючи на недобросовісних посередників.