Як правильно скласти резюме для роботи за кордоном.

Резюме – це своєрідна візитна картка для будь-якого фахівця, призначена показати потенційним наймачам переваги перед конкурентами, навички та вміння, знання і досвід за фахом.

В одній двох сторінках намагайтеся вмістити все головне, довести рівень кваліфікації і переконати керівника підприємства чи організації в тому, що найкраща кандидатура – це ви!

Якщо в нашій країні ще зустрічаються випадки працевлаштування по знайомству, зв’язків, через власний сайт і т. п., то за кордоном ці варіанти не проходять. Комплексний підхід за наймом функціонує чітко, як швейцарські годинники, пошук і підбір претендентів ведеться за наданими коротким відомостями про себе, а також рекомендацій. Так що резюме для роботи за кордоном – це обов’язковий елемент для вдалого працевлаштування.

Как составить резюме за границу

Тут треба розуміти, що жоден роботодавець не стане читати життєпис за кілька годин. Ринок за кордоном вимагає від усіх постійної активності і на роздуми просто немає часу. Тим більше необхідно резюме для роботи за кордоном таке, щоб не тільки привернути увагу, але і встигнути переконати читача у своїй «корисності».

Правильно викласти відомості про себе непросто. Це тільки на перший погляд здається, що немає проблем. Насправді, грамотно пишуть тільки одиниці шукачів. Більш того, запропонована багатьма фірмами і приватними особами послуга не завжди якісна.

Очевидно, що основна мета наданої інформації – спонукати бізнесмена викликати вас на розмову. Якщо це вдалося – ви пройшли основний етап і вакансія, швидше за все ваша.

Резюме – це скорочена характеристика працівника. Тестовий матеріал необхідно зробити яскравим, барвистим, інформативним і реалістичним, що забезпечить запрошення на переговори. Не слід надмірно прикрашати, але залишати листи бляклими, спотворені, нецікавими не варто.

Довірити написання такого важливого документа слід досвідченим професіоналам. І ніколи не звертайтеся до простих посередників, ніяк не є заінтересованою в кінцевому результаті. Краще самі продумайте кожне слово, напишіть грамотне, скорочене, лаконічний виклад, що виділяє вас в очах наймача перед іншими претендентами. При необхідності підготуйте оголошення для розміщення на сторонніх ресурсах.

Вчіться себе хвалити

Резюме на роботу за кордон готується під конкретні професії. При пошуку кількох спеціальностей настійно рекомендуємо на кожну з них підготувати окреме резюме. Якщо вам потрібна робота нянею, доглядальницею, медсестрою, привабливо опишіть позитивні сторони і доведіть перевагу над іншими. Такими вважаються:

  • практичний досвід трудової діяльності;
  • відповідна освіта ( вища – відмінно, диплом міжнародного зразка теж не погано);
  • якщо освіта закордонне – це серйозна заявка на працевлаштування;
  • розмовну іноземну мову – плюс, перевешивающий інші пункти (ідеально, якщо це мова держави, в якій ви плануєте працювати, або розмовна англійська).

Резюме соискателя

Анкета буде потрібно для медичної сестри, офіціантки, гувернантки. Користується попитом персонал, якому довіряється догляд за хворою людиною. Вона ж підвищить шанси працевлаштуватися менеджером з нерухомості, барменом, торговим агентом, співробітником страхової компанії, в ряді країн – будівельником. Є ймовірність знайти вільну посаду у комп’ютерщиків, програмістів, інших спеців з області IT. Відмінне володіння професією – гарантія офіційного працевлаштування. Для працівника, потрібного власнику компанії, питання проживання на прийнятних умовах буде вирішено позитивно.

Наші поради безкоштовно

Ми, звичайно, коротко розповімо пункти, але відразу обмовимося – самостійно скласти, безпомилково викласти матеріал для отримання постійного місця в розвинених державах Європи непросто. За час надання послуг на ринку,сайт eurabota.ua допоміг сотням клієнтів працевлаштуватися в зарубіжних державах.

Тепер безпосередньо щодо написання резюме:

  • не позиционируйте себе як «майстер на всі руки», в Європі цінуються вузькоспрямовані фахівці;
  • текст не перевищує сторінку (максимум – 2);
  • опис чітке, лаконічне, по справі, без філософії і загальних виразів;
  • контакти давайте у повному обсязі, від номера телефону й адреси – до поштового індексу, щоб роботодавець міг швидко знаходити підібрану кандидатуру для виклику на співбесіду;
  • вказуйте усі навчальні заклади, їх назву, рік вступу, закінчення навчання;
  • не пишіть інформації, яка може оцінена негативно або двояко, зробіть текст коротше;
  • постарайтеся вказати максимум даних, що підтверджують переваги вибору і призначення на вакантну посаду;

Працюють професіонали

Самостійно це врахувати, а надалі шукати вільні вакансії– непросте завдання. Роботу нянею, доглядальницею або медсестрою отримаєте, якщо вдасться написати грамотне опис і ви представите себе у вигідному світлі. Дивіться приклади резюме на нашому сайті.
Звертайтеся, разом вирішимо завдання будь-якої складності!