Програма Erasmus+ дає можливість українським студентам оцінити якість європейської освіти

Освітня програма Європейського Союзу Erasmus+ була розроблена для обміну студентами і викладачами, в тому числі, між університетами України і ЄС, повідомила в інтерв’ю hromadske.ua менеджер національного офісу програми Erasmus+ в Україні, Катерина Жданова.

Вона підкреслила, що за даними статистики за останні три роки, з 2015 по 2017 рік, на реалізацію освітніх завдань у рамках програми було виділено понад 24 мільйони євро. Завдяки цьому фінансуванню, понад 7 тисяч студентів та викладачів з України та країн Європейського Союзу отримали можливість вчитися і, відповідно, викладати в університетах, які на сьогоднішній день є учасниками програми Erasmus+.

участники программы Erasmus+

Серед них приблизно 5 тисяч викладачів та студентів з України поїхали в Євросоюз, а близько 2 тисяч студентів з європейських країн приїхали вчитися в Україну.

Катерина Жданова зазначила, що в даний час більш ніж 140 українських університетів працюють над проектами в рамках програми Erasmus+. За її словами, ця освітня програма Європейського Союзу є найпопулярнішою серед студентів із країн східного партнерства.

Програма істотно збільшує можливості обміну для студентів, викладачів і вчених всіх країн-членів Євросоюзу плюс Ісландії, Ліхтенштейну, Македонії, Норвегії, Туреччини.

Учасники Erasmus+ можуть навчатися, стажуватися або викладати в країні, яка є учасником програми, тим самим взаємно збагачуючись і покращуючи свої освітні та професійні якості.

У Єврокомісії Erasmus+ визнали найбільш успішної освітньої програмою ЄС.

Джерело www.eurabota.ua