Проект пов’язаний з відновлюваною енергією океану допоможе у створенні півтори тисячі робочих місць

Уряд Португалії схвалив промислову стратегію і план дій з відновлюваних джерел енергії в океані з можливістю створення 1500 нових робочих місць. Згідно з текстом резолюції Ради міністрів, опублікованій в Di?rio da Rep?blica, існує потенціал розвитку в цих нових енергетичних технологіях. Цей новий сектор може забезпечити до 2020 року інвестиції в розмірі 254 млн євро, у валову додану вартість додати 280 млн євро.

выработка энергии в океанеУ доповіді підкреслюється, що відновлювані джерела енергії можуть забезпечити 25% електроенергії, споживаної щорічно в Португалії, що вносить вклад у будівництво стійкої енергетичної безпеки. Буде створена робоча група, що складається з органів державного управління, компаній, науково-дослідних центрів, університетів і відомих фахівців.

Для реалізації проекту потрібні висококласні працівники, нестача яких на португальському ринку праці спостерігається останні роки. Багато цікавої та корисної інформації про роботу за кордоном можна прочитати на www.eurabota.ua.