Агресивні грецькі антивакси ображають відвідувачів масками на кінофестивалі

“Поліція в Салоніках втрутилася та затримала близько 400 протестувальників проти вакцинації у другому за величиною місті Греції”, – повідомляє Greek City Times.

Кінофестиваль прийняв несподіваний оборот у неділю ввечері, коли антивакси з’явилися перед театром, де мала розпочатися церемонія нагородження, вигукуючи непристойні слова на адресу глядачів та співробітників фестивалю.

Врешті-решт вони пішли, викинувши листівки. Усі кіноглядачі та співробітники фестивалю були у масках і мали надати або свідоцтво про вакцинацію, або доказ одужання від COVID-19 протягом шести місяців до своєї присутності.

Греція переживає нову хвилю коронавірусу з рекордними рівнями щоденного зараження. Смертність та кількість людей з респіраторами зростають, що вже вдруге цього року чинить тиск на систему охорони здоров’я.

З початку пандемії в країні було зареєстровано 831 874 підтверджені випадки коронавірусу з населенням близько 10,7 мільйона осіб. Лише за останній тиждень було зареєстровано 44 970 випадків зараження вірусом та 471 смерть, пов’язана з COVID-19.

Близько 6,5 мільйонів людей у ​​Греції були повністю вакциновані, і нещодавній стрибок захворюваності призвів до різкого збільшення резервацій отримання першої дози вакцини.

Але залишається тверде ядро ​​скептиків та відвертих супротивників, багато з яких вірять у теорії змови про вакцини. Протести проти вакцинації у Салоніках незмінно вищі, ніж у столиці Афін.