Путін: Палац в Геленджику не мій і не родичів

“Президент Росії Володимир Путін заявив, що палац в Геленджику, оголошений його власністю в ході журналістського «розслідування», не належить ні йому, ні його родичам”,- передає ТАСС.

Він зізнався, що у нього немає вільного часу для перегляду фільму, поширеного в інтернеті, але він переглянув уривки, вибрані його помічниками.

«Ніщо з того, що там зазначено, як моя власність, не належить і ніколи не належало мені або моїм близьким родичам. Ніколи!»- рішуче заявив глава держави.

За словами Путіна, за допомогою чуток про його «палац» в Геленджику намагаються «промити мізки» громадянам Росії. «Ця інформація циркулює більше 10 років. І ось, в зручний час, все готово, і вони вирішили цими матеріалами промити мізки нашим громадянам, випустили в Інтернеті якісь фільми …», – сказав він.

Путін пояснив, що будь-яка нерухомість повинна мати якісь документи, дані про фінансові операції, «будь-які документи, завірені нотаріусом – також повинні мати сліди в нотаріальних реєстрах в електронному вигляді».

Замість цього були опубліковані фотографії, на яких Путін пливе батерфляєм в басейні, в якому він ніколи не був.

«Я не знаю, що це за басейн, але я плавав в Єнісеї в 2016 році», – сказав президент, пояснивши, що це інсталяція.

Путін підкреслив, що знає деяких людей, згаданих у фільмі – деякі з них були друзями або колишніми колегами, далекими родичами або знайомими.

«Є люди, яких я зовсім не знаю, я їх ніколи не бачив»,- сказав він.

«Я розумію, що вони не хочуть перебувати поруч зі мною, тому що той, хто з’явиться поблизу, негайно піддасться критиці»,- додав президент.

Що стосується знайомих, про яких йдеться в статті, то вони почали займатися бізнесом задовго до зустрічі з главою держави.

Нагадаємо, що минулого тижня в Інтернеті був розміщений відеоролик «Палац Путіна: історія найбільшого хабара». У фільма рекордна кількість переглядів – за 5 днів його подивилися більше 86 мільйонів чоловік.