Рекордне зниження безробіття в Данії сприяє трудової міграції

Рекордне зменшення кількості людей, які шукають роботу, зафіксовано в Данії.

rekordnoe-snizhenie-bezraboticy-v-danii-sposobstvuet-trudovoy-migracii

Згідно з недавнім звітом датського Агентства статистичних даних (Statisitics Denmark) в липні число людей, які отримують соціальні виплати з безробіття становить трохи більше 107 тисяч осіб. За місяць кількість людей в Данії, що шукають роботу, зменшилася майже на півтори тисячі.

У прес-релізі Statisitics Denmark наголошується, що чистий безробіття знаходиться на найнижчому рівні з 2009 року. Число людей, які працюють на повну ставку досягло максимуму за дев’ять років.

На підприємствах Данії останнім часом спостерігається гостра нестача працівників. Незважаючи на статистичні дані представники Датської торговельної палати заявили, що розчаровані показниками зайнятості по країні. При цьому все більше людей, які шукають роботу не володіють необхідними навичками для виконання своїх професійних обов’язків.

Економічна рада трудового руху Данії (ECLM) заявив, що без створення більшої кількості робочих місць, щоб люди, які шукають роботу могли проходити необхідну стажування, більш активного прийому на роботу трудових іммігрантів, економіка Данії може втратити динаміку розвитку. Підприємства вже дуже багато років не брали на себе достатню відповідальність за підготовку майбутніх кваліфікованих працівників сказав директор ECLM Ларс Андерсен.

Джерело: www.eurabota.ua