Кожен десятий український трудовий мігрант планує залишитися в Польщі

 

У Польщі планує залишитися кожен десятий з тих українців, які на сьогоднішній день працюють в країні.

Польша фото

Згідно з соціологічним дослідженням, проведеним компанією Kantar Millward Brown, 10,7 відсотка українських трудових мігрантів, які працюють в різних секторах польської економіки, не мають наміру повертатися в Україну.

Якщо врахувати, що на сьогоднішній день за даними офіційних джерел у Польщі живе і працює близько півтора мільйона українських трудових мігрантів, то польське громадянство планує прийняти 150 тисяч українців. У перспективі це число можна сміливо помножити на три, оскільки після отримання громадянства, сімейні українці будуть перевозити в Польщу своїх дружин і дітей, які зможуть стати громадянами цієї країни.

Також 3 відсотки трудових мігрантів з України планують відкрити в Польщі свій бізнес. В цьому їм надається допомога. Минулого тижня в місті Вроцлав була проведена велика бізнес-конференція «Startup Poland Camp Wroc?aw: Бізнес в Польщі для іноземців». Юристи, експерти з нерухомості, фінансисти поінформували присутніх, як швидко оформити оренду нерухомості, отримати дешевий кредит, щоб почати в Польщі свій невеликий бізнес.

Джерело: www.eurabota.ua