Пенсійна реформа змушує українців міняти роботу

Щоб забезпечити хоча б мінімальний робочий стаж для отримання в майбутньому пенсійних виплат українці почали в терміновому порядку шукати роботу, на яку можна офіційно оформитися.

пенсионная реформа в Украине 

Трохи більше року минуло з часу запуску пенсійної реформи, яка передбачає збільшення мінімального стажу, що гарантує пенсійні виплати. У зв’язку з цим українці почали шукати роботу з офіційним працевлаштуванням, щоб заробити необхідний стаж для виходу на пенсію.

В звіті Національного банку України за жовтень підкреслюється, що протягом останніх п’яти років в країні спостерігалося зростання числа людей, які працюють неофіційно і отримують зарплати в конвертах. Підвищення вимог до страхового стажу і «поступового його збільшення до 35 років, призвело до того, що кількість економічно активного населення у віці від 30 до 59 років значно збільшилася».

Найбільший ріст числа працівників, які офіційно працевлаштувались в протягом останніх декількох місяців, спостерігається в сільському господарстві та роздрібної торгівлі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що роботодавці Запорізької області були оштрафовані на 4,5 мільйона гривень за неофіційне працевлаштування працівників на своїх підприємствах.

Джерело: www.eurabota.ua

14.11.2018