Ураган Лаура обрушився на США зі швидкістю вітру до 240 км/год

“Ураган Лаура досяг берегів Луїзіани, посилившись до четвертого ступеня за п’ятибальною шкалою”, – повідомили американські синоптики.

«Надзвичайно небезпечний ураган категорії 4 Лаура обрушився на землю недалеко від Камерона, штат Луїзіана, з вітром близько 240 км/год», – повідомив Національний центр ураганів США.

Тим часом, влада американського штату Арканзас ввела надзвичайний стан у зв’язку з наближенням урагану Лаура, тому що Арканзас межує з Луїзіаною і Техасом на півдні.

Раніше метеоролог Дональд Джонс з регіонального відділення Національної метеорологічної служби США сказав, що є ознаки того, що Лаура може перейти в п’яту ступінь.

«Я думаю, що ймовірність того, що Лаура стане ураганом п’ятого ступеня висока, і це станеться раніше, ніж вона досягне землі», – сказав Джонс.

Джонс зазначив, що в метеорологічній службі ведуться суперечки про те, чи буде Лаура ураганом п’ятого ступеня, коли вона направляється на сушу, якщо вона взагалі досягне цього ступеня в наступні кілька годин. Про це Джонс сказав на брифінгу в метеорологічному бюро Нового Орлеану.