Число туристів в Чехії постійно збільшується вже п’ятий рік поспіль

Чехия фото

Вже п’ятий рік поспіль в Чехії зростає кількість туристів з різних країн, у тому числі з України.

Підсумки другого кварталу 2018 року показали, що чеські готелі, пансіонати і кемпінги розмістили в цілому 5,5 мільйона туристів. Це майже на 5 відсотків більше, ніж у другому кварталі минулого року. Число ночівель в готелях зросла більш ніж на 2 відсотки. Такі дані опубліковані Чеським статистичним управлінням (CZSO).

Цей розвиток є дуже хорошим результатом для в’їзного туризму в Чехії, зазначила представниця CzechTourism Рената Касалова. «Це показує зростаючу популярність Чеської Республіки з точки зору як загального іміджу, так і окремих параметрів, таких як якість інфраструктури, доступність послуг і безпеку», – зазначила вона.

Традиційно Прага є самим популярним містом серед зарубіжних туристів. У звіті CZSO зазначається, що найбільше зростання числа мандрівників у річному обчисленні спостерігалося в Моравсько-Сілезькому, Среднечешском і Южночешском регіонах.

Вже більше року українці можуть безперешкодно подорожувати в країни Євросоюзу, достатньо оформити біометричний паспорт, який з початку 2018 року вже отримали більше 3 мільйонів наших співгромадян.

Джерело: www.eurabota.ua