Греція ввела цифровий сертифікат вакцинації одною з перших в ЄС

Грецькі ЗМІ повідомили, що за кілька місяців до початку туристичного сезону Греція стала однією з перших країн ЄС, що ввела цифрові сертифікати про вакцинації проти COVID-19.

Мета полягає в тому, щоб полегшити подорож, є надія, що до літа велика частина населення світу буде вакцинована. Кіріакос Піеракакіс, міністр цифрового уряду, зазначив, що сподівається, що це буде прийнято в якості сертифіката на загальноєвропейському рівні.

Сертифікат буде доступний тільки тим, хто отримав обидві дози вакцини. Документацію можна скачати з сайту уряду. На даний момент він буде використовуватися в якості медичної довідки, але незабаром може бути використаний для міжнародних поїздок.

Дії Греції викликали інтерес інших держав-членів ЄС, особливо щодо двосторонніх угод в найближчому майбутньому.

У вівторок міністр туризму Греції Харріс Теохаріс пояснив, що Греція буде відкрита в цьому році для всіх відвідувачів, у яких при в’їзді в країну буде або негативний результат тесту CSR COVID-19, або сертифікат вакцинації.

Щоб покласти край чуткам про те, що вакцинація проти COVID-19 буде обов’язковою умовою для поїздки в Грецію, міністр сказав, що жоден готель в країні не відмовиться прийняти не щеплених людей.

Він додав, що якщо хтось не хоче пред’являти свідоцтво про вакцинацію при в’їзді до Греції, він може здати негативний тест на COVID-19.