У Празі курси чеської мови для школярів-іноземців будуть безкоштовними

 

Міська рада Праги підтримав проект, який дає можливість для учнів середніх шкіл, які переїхали в країну, безкоштовно вивчити чеську мову.

Ученики фото

Для того, щоб підвищити рівень знання чеської мови школярами, які разом з батьками переїхали жити в Чехії, влада Праги прийняли рішення, що курси з вивчення чеської мови для школярів-іноземців будуть безкоштовними.

Організовувати ці курси буде Школа з вивчення мов, яка має ліцензію на проведення іспиту з чеської мови.

Викладання на безкоштовних курсах почнеться вже у вересні. Головна мета, яку ставлять перед собою організатори і влада столиці – підготувати учнів-іноземців до здачі іспитів по закінченню середньої школи, а також допомогти їм швидше інтегруватися в чеське суспільство.

Можна буде вибрати один з трьох варіантів навчання: шестимісячні курси, які передбачають 4 уроки на тиждень, можна займатися протягом двох років за 4 уроки на тиждень або чотири роки по 2 години в тиждень.

На першому етапі мерія Праги виділить на цей проект 172 тисяч крон, а в майбутньому фінансування буде збільшено до 500 тисяч крон на рік.

Керівництво чеської столиці вже підтримує курси з вивчення чеської мови для учнів початкових шкіл. У проект включені 22 празькі школи, в яких чеську мову вивчають як іноземну.

Джерело: www.eurabota.ua